Bedankt!

Beste GroenLinkse vrienden,

Deze verkiezingen gingen over het klimaat. Dat op zich is al een prestatie om trots op te zijn, zeker met een kabinet dat eerst sust, maar daarna op de valreep toch naar onze plannen toe buigt.
 

Ook de uitslag gaat vooral over het klimaat. GroenLinks stond aan de ene kant van de strijd voor een betere aanpak van ons klimaatprobleem, Forum voor Democratie stond aan de uiterst andere kant. De twee winnende partijen. Ik ben ervan overtuigd dat het kabinet in de Eerste Kamer nu niet naar rechts maar naar links zal afslaan. Dat stemt hoopvol.

Tegelijkertijd staat Forum voor een mensbeeld en een samenleving die erg ver af staan bij onze overtuigingen. Wij staan voor een samenleving voor iedereen. Forum staat voor bepaalde groepen en voor anti-politiek. We zullen ons geluid luid en duidelijk moeten laten horen, misschien wel meer dan ooit.

Laten we niet vergeten om te zien dat GroenLinks in onze gemeente weer één op de tien mensen heeft weten te overtuigen. Dat is erg knap. Ik bedank dan ook onze vrijwilligers, in het bijzonder Frank Bus en Danique de Prez, voor hun niet aflatende energie. Wij stonden er altijd de afgelopen weken! Dat kunnen weinig andere partijen in onze gemeente ons nadoen!

Het is een bitterzoete overwinning gisteravond. Schrik strijdt met trots om voorrang. Dan kies ik voor trots.

Namens het bestuur,
Geert van Rhee