Politiek café ‘’Weg met afval!’’

Kom naar het politiek café ‘’Weg met afval!’’ en doe mee met de prijsvraag!

Op zaterdag 3 november organiseert GroenLinks het politiek café ‘’Weg met afval!’’. Het politiek café zal van 14.00 tot 18.00 plaatsvinden in het Veur theater in Leidschendam. Iedereen is welkom. Aanmelden kan via secretariaat@groenlinksleidschendamvoorburg.nl.

GroenLinks raadslid Marie-Christine van der Gronde: ‘’Ons restafval wordt verbrand, dat veroorzaakt ontzettend veel uitstoot van CO2 (broeikasgas). En het kost geld, terwijl we er niets voor terugkrijgen. Een groot deel van de afvalstoffenheffing die wij betalen, gaat letterlijk in rook op. Dat kan toch beter. We hadden ons voorgenomen om in 2020 naar 100 kg restafval per inwoner per jaar te gaan. We zitten nu op 220 kg per inwoner per jaar, dus dat schiet niet echt op. In het politiek café nodig ik mijzelf en mijn collega’s uit om eens te komen luisteren naar inwoners en ondernemers. We gaan daar onderzoeken wat mensen willen en kunnen doen om te besparen op restafval, en wat we daarvoor nodig hebben.”

Daarnaast is GroenLinks benieuwd naar de ideeën die mensen hebben om minder afval te produceren. Met je goede ideeën of gewoonte kun je een mooie prijs winnen. Stuur je inzending vóór 27 oktober naar

prijsvraag@groenlinksleidschendamvoorburg.nl of deel het met #wegmetafval. De prijs zal worden uitgereikt bij het politiek café. Meer informatie kun je ook in de flyer hieronder vinden.

Houd onze website en Facebook in de gaten voor meer informatie over het programma.