GroenLinks wil hard werken aan meer betaalbare woningen, een eerlijke aanpak van de klimaatcrisis, gelijke kansen voor iedereen en groene en leefbare wijken. Om dit voor elkaar te krijgen moeten we keuzes maken en samen werken aan een duurzame en sociale gemeente. Niet voor niets is het programma getiteld: Samen veranderen we Leidschendam-Voorburg. 

Lijsttrekker Marie-Christine van der Gronde: "In de laatste jaren hebben we onze waarden verdedigd, en met succes. We hebben de sociale zekerheid verdedigd tegen bezuinigingen en fraudejacht, juist in de coronacrisis. We hebben al onze energie gestoken in de sociale woningbouw. We hebben de energietransitie verder gebracht. En dat was hard nodig, maar het is niet genoeg. Het is tijd om de aanval in te zetten. Wij bouwen aan een groene gemeente waar iedereen gelijk is, waar iedereen zeker is van een goede woning. Waar alle kinderen ontbijten, voor ze naar school gaan. En waar vluchtelingen welkom zijn."

Voorzitter van de programmacommissie Danique de Prez is trots op dit programma: "Ik wil iedereen bedanken die een bijdrage heeft geleverd aan dit programma, met speciale dank aan programmacommissielid Janine van der Leeuw. Daarnaast wil ik alle inwoners bedanken die plannen en ideeën hebben ingediend om het zo het programma nog mooier te maken."

Lees het hele programma hieronder