Nieuws

Raadsflits: GroenLinks blij met besluit Kulturhus

GroenLinks is blij dat na de raadsvergadering van 12 december de schop de grond in kan om de realisatie van het Kulturhus in Stompwijk vorm te geven. “Uiteraard baalt ook GroenLinks van extra kosten die daar gemaakt worden, maar dat neemt niet weg dat een kleiner Kulturhus wat ons betreft niet aan de orde is,” aldus fractievoorzitter Jeroen van Rossum. “Het Kulturhus moet er nu echt komen.”

Lees verder

GroenLinks wil aandacht voor betere luchtkwaliteit

GroenLinks wil een betere luchtkwaliteit. Milieudefensie koos Voorburg voor de Meetcampagne 2015 vanwege de nabijheid van drukke wegen. De conclusie was dat mensen die dichterbij autosnelwegen wonen te maken hebben met slechtere luchtkwaliteit. Dus inwoners van Voorburg komen slechter uit dan bewoners van Stompwijk. Daarom wil GroenLinks meer aandacht voor fietsers, meer oplaadpunten voor elektrische auto’s en meer emissiearme voertuigen in de strijd voor de verbetering van luchtkwaliteit.

Lees verder

GroenLinks enthousiast over maatregel voor meer sociale woningbouw

GroenLinks maakt zich al lange tijd zorgen over het grote tekort aan sociale woningen in Leidschendam-Voorburg. Uit de Woningbouwmonitor Leidschendam-Voorburg 2017 blijkt wederom dat er een grote behoefte is aan sociale woningen in onze gemeente. Toch is er in 2015 en 2016 geen enkele sociale woning bijgekomen. Het ziet er naar uit dat dit in 2017 ook niet zal lukken.

Lees verder

GroenLinks presenteert kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen

Op maandag 13 november heeft GroenLinks tijdens haar algemene ledenvergadering de kandidatenlijst vastgesteld voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018. Wethouder Floor Kist - die al eerder door de leden als lijsttrekker werd gekozen - is blij met het resultaat. “Het is een mooie lijst met een goede vertegenwoordiging van bekende en nieuwe gezichten.”

Lees verder

Meer aandacht voor mensen aan de onderkant van de arbeidsmarkt

GroenLinks wil dat de meer mensen die krap bij kas zijn gebruik kunnen maken van de collectieve ziektekostenverzekering van de gemeenten. Nog teveel mensen plukken voorlopig nog helemaal geen vruchten van de weer bloeiende economie. Daarnaast wil GroenLinks meer geld om de problemen in de jeugdzorg aan te pakken.

Lees verder

Raadsflits: LV iets meer groener en socialer

Bij de behandeling van de laatste begroting in deze collegeperiode begon GroenLinks-fractieleider Jeroen van Rossum zijn algemene beschouwing als volgt: “GroenLinks heeft als collegepartij geprobeerd onze gemeente een beetje inclusiever, een beetje groener en een beetje socialer te maken dan we ‘m aantroffen op onze eerste dag aan de onderhandelingstafel, drie jaar geleden. Volgens mij is dat gelukt.”

Lees verder

Pagina's