Nieuws

GroenLinks Leidschendam-Voorburg steunt Statiegeldalliantie

Al meer dan 400 organisaties hebben zich aangemeld bij de Statiegeldalliantie, die beoogt dat statiegeld wordt ingevoerd voor blikjes en kleine plastic flesjes. Op de website van de Statiegeldalliantie wordt het volgende gezegd:

“Statiegeld zorgt voor minder zwerfafval, minder dierenleed, minder opruimkosten en betere recycling van waardevolle materialen. Daarom moet in Nederland en België statiegeld op alle plastic drankflessen en blikjes worden ingevoerd.”

Lees verder

Een gemeente voor iedereen

Op maandagavond 26 februari was het roze raadsdebat georganiseerd door COC Haaglanden. Lijsttrekker Floor Kist was daar namens GroenLinks aanwezig. GroenLinks vindt dat iedereen zich thuis en geaccepteerd moet kunnen voelen in onze gemeente.

Lees verder

Interview met onze huis aan huis coördinator Natalie Reijnders

Vertel eens wat meer over de huis aan huis campagnes?

Sinds oktober vorig jaar gaan we, als GroenLinks Leidschendam-Voorburg, met een groep mensen op zaterdagmiddag in een (vooraf afgesproken wijk) langs de deuren om mensen verschillende vragen te stellen. Je kunt hierbij denken aan of ze tevreden zijn over het wonen in onze gemeente, wat we kunnen verbeteren en wat we vooral moeten behouden. Ook willen we dat ze gaan stemmen. Ja, zelfs als ze niet op ons stemmen. Het zou ook leuk zijn als mensen de volgende keer met ons mee zouden willen lopen.

Lees verder

Eindelijk weer sociale woningen in LV

In de laatste raadsvergadering van deze raadsperiode heeft de gemeenteraad besloten om 48 sociale woningen te realiseren op het terrein van het voormalige college ’t Loo aan de Rijnlandlaan te Voorburg. GroenLinks was eigenlijk voor iets meer woningen, maar 48 is al een goede stap in de richting. De laatste jaren zijn er namelijk geen sociale woningen bij gekomen in onze gemeente. In het project Rijnlandlaan wordt ook de nieuwbouw van Veurs Voorburg gerealiseerd. Ook dit is een mijlpaal, omdat er al te lang gesproken wordt over nieuwbouw en er dan nu eindelijk een besluit ligt. De huidige locatie aan de Van Horvettestraat is echt aan vervanging toe. GroenLinks heeft hier ook van harte mee ingestemd.

Lees verder

GroenLinks presenteert verkiezingsprogramma

GroenLinks zet voor de komende verkiezingen in op armoedebestrijding, bereikbare en goede zorg, schonere lucht en meer sociale woningbouw. Afgelopen maandag 15 januari presenteerde GroenLinks tijdens een bijeenkomst in theater Ludens het programma voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Dit werd gedaan door fractievoorzitter Jeroen van Rossum. Wethouder en Lijsttrekker Floor Kist was helaas afwezig door een fikse griep.

Lees verder

Kom ook naar de programmapresentatie!

GroenLinks Leidschendam-Voorburg nodigt u van harte uit bij de presentatie van het verkiezingsprogramma 2018-2022 op 15 januari aanstaande in theater Ludens. GroenLinks gaat in de komende raadsperiode voor een duurzame, gezonde en sociale gemeente. In het programma staan tal van plannen om dit te gaan realiseren. Wilt u weten hoe GroenLinks dit de komende vier jaar gaat doen? Kom dan naar de presentatie op 15 januari!

Lees verder

Pagina's