Nieuws

Raadsflits: Meer sociale woningbouw bij Overgoo

GroenLinks raadslid Natalie Reijnders pleit voor meer sociale woningbouw bij Overgoo. “De ontwikkelvisie van Overgoo is een goed stuk. Maar we willen toch ruimte vinden voor meer sociale woningbouw. PvdA, CDA en GroenLinks trekken hier samen op,” aldus Reijners. Wethouder Rouwendal zegde toe de mogelijkheden hiervoor te onderzoeken bij de verdere uitwerking van de ontwikkelvisie.

Lees verder

Raadsflits: GroenLinks wil innovatie en samenwerking in nieuw subsidiestelsel

Woej, Theater Ludens, Bibliotheek en vele andere initiatieven ontvangen subsidie om hun maatschappelijke functie te vervullen. Fractievoorzitter Jeroen van Rossum is te spreken over het uitgangspunt dat meerdere organisaties met elkaar samenwerken om die maatschappelijke rol goed op te pakken. Dat neemt niet weg dat er zorgen zijn over het voorgestelde stelsel. “Krijgen nieuwe initiatieven nu wel voldoende ruimte? De Talentenloods bijvoorbeeld is een kleinere speler en zou dan met de Bibliotheek en Theater Ludens moeten spreken over de verdeling van middelen. Dat is eigenlijk oneerlijk,” vindt Van Rossum. Daarnaast is het de vraag of de juiste partijen wel bij elkaar zitten. “Zo kan het bijvoorbeeld nuttig zijn dat ook scholen aanschuiven om jong talent de kans te geven. Maar dat is nu niet zo.”

Lees verder

GroenLinks voor meer transparantie bomenkap

Worden in uw buurt bomen gekapt? Voor inwoners van Leidschendam-Voorburg is dat vaak moeilijk te achterhalen, tenzij ze iedere week de gemeentelijke berichten in het Krantje napluizen. En dan nog is niet altijd duidelijk welke bomen nu precies gekapt worden, en waarom. Ook de datum van vergunningverlening en de bezwaartermijn zijn niet altijd duidelijk aangegeven.

Lees verder

Raadsflits: “Geef nu eindelijk duidelijkheid over plannen Damcentrum”

In 2016 besloot de gemeenteraad om geen extra brug over de Vliet aan te leggen, maar om snel concrete maatregelen te treffen om de leefbaarheid en bereikbaarheid in het Damcentrum te verbeteren. Die maatregelen bleven uit omdat VVD, CDA, PvdA en CU/SGP opnieuw onderzoek gaan doen naar de mogelijkheid van een extra brug. Bewoners in het Damcentrum zijn het getreuzel van het college meer dan zat. Het beloofde masterplan Damcentrum is er nog niet. Concrete maatregelen zijn niet ingevoerd. Beloofde parkeergarages komen er niet. Over het aangekondigde onderzoek naar de bereikbaarheid, zonder op voorhand maatregelen uit te sluiten, zegt VVD nu dat er toch maatregelen uitgesloten worden. Bewoners buiten het Damcentrum hebben nu ook genoeg van al die onduidelijkheid. GroenLinksraadslid Floor Kist vroeg welk afwegingskader het college heeft voor de beoordeling van de uitkomsten van het onderzoek. “U raadt het al: dat is er niet. Dat komt nadat het onderzoek is afgerond. Het is knap hoe snel deze coalitie het draagvlak in de samenleving heeft verloren,” zegt Kist, “het is belangrijk dat je duidelijkheid geeft over wat je gaat doen en vervolgens doet wat je zegt.”

Bedankt!

Beste GroenLinkse vrienden,

Deze verkiezingen gingen over het klimaat. Dat op zich is al een prestatie om trots op te zijn, zeker met een kabinet dat eerst sust, maar daarna op de valreep toch naar onze plannen toe buigt.
 

Lees verder

Pagina's