GroenLinks Leidschendam-Voorburg steunt Statiegeldalliantie

Al meer dan 400 organisaties hebben zich aangemeld bij de Statiegeldalliantie, die beoogt dat statiegeld wordt ingevoerd voor blikjes en kleine plastic flesjes. Op de website van de Statiegeldalliantie wordt het volgende gezegd:

“Statiegeld zorgt voor minder zwerfafval, minder dierenleed, minder opruimkosten en betere recycling van waardevolle materialen. Daarom moet in Nederland en België statiegeld op alle plastic drankflessen en blikjes worden ingevoerd.”

Er hebben zich al meer dan 200 gemeenten aangemeld bij de alliantie die dit initiatief steunen. GroenLinks Leidschendam-Voorburg ondersteunt dit initiatief van harte. Het is jammer dat er geen gemeenteraadsvergadering meer is, want dan zou GroenLinks zeker een motie hebben ingediend om ook de gemeente Leidschendam-Voorburg te laten aansluiten.

Op 15 maart 2018 wordt er in de Tweede kamer over gesproken. Wie weet komt er dan spoedig een besluit om het statiegeld in te voeren.

Het rapport, opgesteld door CE Delft, “Kosten en effecten van statiegeld op kleine flesjes en blikjes” ondersteunt de zin van deze maatregel.

Website van de alliantie: https://statiegeldalliantie.org

Link naar rapport van CE Delft: https://www.ce.nl/index.php?/publicatie/kosten_en_effecten_van_statiegeld_op_kleine_flesjes_en_blikjes__/1987