GroenLinks oproep aan SGP-wethouder: neem afstand van Nashville-verklaring!

GroenLinks stelde vragen over de opstelling van het College ten opzichte van de Nashville-verklaring. Daarin worden LHBT+’ers niet alleen zondig, maar zelfs seksueel misvormd genoemd. Wethouders Stemerdink (PvdA), Van Eekelen (VVD) en Bouw (CDA), nemen daar afstand van, maar staan toe dat wethouder Rouwendal (CU/SGP) dat niet doet. Wethouder Rouwendal lijkt het vooral te betreuren dat conservatieve christenen niet de ruimte krijgen om hun intolerantie jegens LHBT+ers te praktiseren.

GroenLinks maakt zich grote zorgen over het feit dat iemand die zulke uitingen doet, wethouder kan zijn in onze gemeente. Al jaren is Leidschendam-Voorburg een koplopergemeente voor LHBT+ veiligheid. Daarin passen op geen enkele wijze de extreme vormen van homofobie en transfobie die worden verspreid met de Nashville-verklaring. Juist voor de christelijke LHBT+ jongeren in Leidschendam-Voorburg is het nu extra belangrijk dat het College duidelijk maakt dat in onze gemeenschap geen ruimte voor is voor dergelijke middeleeuwse opvattingen.

GroenLinks-fractievoorzitter Jeroen van Rossum heeft een raadsdebat aangevraagd om de wethouder nog één kans te geven afstand te nemen van deze verklaring. “Het kan niet zo zijn dat een bestuurder van onze stad propageert dat de ene liefde meer waard is dan de andere.”