De top 8, vlnr Ronald Paping, Hanneke Dominicus, Natalie Reijnders, Floor Kist, Danique de Prez, Jeroen van Rossum, Henk Knoester en Marie-Christine van der Gronde

GroenLinks presenteert kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen

Op maandag 13 november heeft GroenLinks tijdens haar algemene ledenvergadering de kandidatenlijst vastgesteld voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018. Wethouder Floor Kist - die al eerder door de leden als lijsttrekker werd gekozen - is blij met het resultaat. “Het is een mooie lijst met een goede vertegenwoordiging van bekende en nieuwe gezichten.”

Direct na lijsttrekker Kist vinden we de eerste nieuwkomer. Op plek 2 staat Marie-Christine van der Gronde; een politiek talent dat al een tijdje meeloopt met de fractie en zich met overtuiging heeft gekandideerd voor het raadslidmaatschap. “Ik zie als ondersteuner van de huidige fractie hoeveel verschil je kunt maken als raadslid in het leven van inwoners van deze gemeente. Ik kan niet wachten om op thema’s als duurzaamheid en armoedebestrijding hierin een verschil te maken voor Leidschendam-Voorburg.”

Op plek 3 staat Jeroen van Rossum - nu fractievoorzitter voor GroenLinks in de gemeenteraad. In zijn laatste begrotingsbehandeling zei van Rossum al dat GroenLinks nog lang niet klaar is. “Binnen de WMO en zorg en de Participatiewet hebben we in de coalitie mooie stappen gezet, maar onze invulling daarvan kan altijd nog socialer. Ik ben nog lang niet tevreden, en GroenLinks ook niet. In het Sociaal Domein is, ondanks het harde werk van de afgelopen drie jaar, nog veel te winnen om de menselijke maat leidend te laten zijn.”

Op plek 4 staat Henk Knoester, op dit moment raadslid en voorzitter van de commissie Maatschappelijke Activiteiten. Knoester loopt al langer mee in de lokale politiek, maar heeft nog enorm veel zin om het groene geluid van GroenLinks in de raad te vertolken. Hij wordt gevolgd door nieuwkomer Natalie Reijnders en fractie-ondersteuner Hanneke Dominicus, op plek 5 en 6. Danique de Prez en Ronald Paping complementeren de top 8.