GroenLinks presenteert verkiezingsprogramma

GroenLinks zet voor de komende verkiezingen in op armoedebestrijding, bereikbare en goede zorg, schonere lucht en meer sociale woningbouw. Afgelopen maandag 15 januari presenteerde GroenLinks tijdens een bijeenkomst in theater Ludens het programma voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Dit werd gedaan door fractievoorzitter Jeroen van Rossum. Wethouder en Lijsttrekker Floor Kist was helaas afwezig door een fikse griep.

Fractievoorzitter van Rossum sprak zijn trots uit over de mooie resultaten die GroenLinks de afgelopen jaren als coalitiepartij heeft bereikt. "We hebben een prachtige duurzaamheidsagenda gerealiseerd, en mooie dingen gedaan in de zorg, waar we de eigen bijdrage wisten te verlagen en het kopje koffie terug konden brengen in de huishoudelijke hulp!" Van Rossum sprak verder over afspraken rond sociale woningbouw, invulling van de participatiewet en de bestrijding van armoede onder kinderen.

De ambitie om te blijven besturen en de huidige drie zetels te zien groeien wordt niet onder stoelen of banken gestoken. "Zeker nu ik het snoeiharde verkiezingsprogramma van de VVD heb gezien, is de noodzaak voor zetelgroei klip en klaar. We moeten vasthouden wat we voor elkaar hebben gebokst de afgelopen jaren en doorpakken. We willen deze gemeente blijven besturen. Er is nog genoeg te doen," aldus van Rossum.

Voor alle plannen kunnen jullie in ons verkiezingsprogramma kijken, dat hieronder te vinden is!