© Henk Knoester

GroenLinks voor meer transparantie bomenkap

Worden in uw buurt bomen gekapt? Voor inwoners van Leidschendam-Voorburg is dat vaak moeilijk te achterhalen, tenzij ze iedere week de gemeentelijke berichten in het Krantje napluizen. En dan nog is niet altijd duidelijk welke bomen nu precies gekapt worden, en waarom. Ook de datum van vergunningverlening en de bezwaartermijn zijn niet altijd duidelijk aangegeven.

GroenLinks vindt dat niet meer van deze tijd, en diende daarom een motie in voor meer transparantie rondom bomenkap door de gemeente. De berichtgeving moet duidelijker en preciezer worden, en ook te vinden zijn via de gemeentelijke website.

De steun van mede-indieners Gemeentebelangen en VVD verzekerde deze motie van een ruime meerderheid, en Wethouder Stemerdink heeft aangegeven enthousiast  aan de slag te kunnen met deze wens van de Raad.

Gemeenteraadslid Van der Gronde: “Ik hoop dat mensen op deze manier meer grip krijgen op de bomen in hun omgeving. Bezwaar indienen moet gemakkelijker worden, en inwoners kunnen eerder in gesprek met de gemeente.”