GroenLinks vraagt aandacht voor toegankelijkheid openbaar vervoer

GroenLinks is van mening dat iedereen met het openbaar vervoer moet kunnen. Maar helaas zijn niet alle haltes en voertuigen in onze gemeente even toegankelijk voor mindervaliden of ouderen.

Fractievertegenwoordiger Danique de Prez: β€˜β€™het openbaar vervoer in onze gemeente moet toegankelijk zijn voor iedereen. Waar dat niet zo is, moet de gemeente zich zo snel mogelijk inzetten voor betere voertuigen of andere oplossingen. Wanneer je bijvoorbeeld kijkt naar lijn 6, is er nog voldoende te doen voordat iedereen van die lijn gebruik kan maken.” Ook moeten volgens GroenLinks gezorgd worden voor voldoende fietsparkeerplekken en betere reizigersinformatie over omleidingen en vertragingen voor een betere toegankelijkheid in bredere zin.’

De Prez kondigde hiervoor een motie aan waarin het college wordt opgeroepen in gesprek te gaan met maatschappelijke organisaties en inwoners over de toegankelijkheid van het openbaar vervoer. Ook wil GroenLinks meer aandacht voor toegankelijkheid bij de plannen van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH).