Fractievoorzitter Jeroen van Rossum: “Ik vind het vreselijk jammer dat Hanneke een politieke pauze inlast, maar weet zeker dat ze ook in veel andere dingen die ze doet de wereld een mooiere plek maakt. En gelukkig hebben Hanneke en ik afgesproken dat ik haar mag bellen als ik inspiratie nodig heb rond armoedebeleid, migratievraagstukken of emancipatiezaken. Ik heb Hanneke de afgelopen jaren leren kennen als een bevlogen en betrokken collega, die in en buiten de raad haar idealen weet om te zetten in praktische resultaten.”

Die praktische resultaten heeft Hanneke als commissielid, maar ook als raadslid - Hanneke verving Marie-Christine van de Gronde tijdens haar zwangerschapsverlof - de afgelopen jaren ook weten binnen te slepen. Hanneke repareerde een gat in het beleid van schoolspullenpas en ooievaarspas in combinatie met schuldhulpverlening, ze bracht de vuurwerkdiscussie in de raad aan het rollen en agendeerde met succes de schrijnende Moria-kwestie.

Hanneke Dominicus kijkt ook positief terug op haar tijd in de gemeenteraad. “Het was mooi, en ik ben blij met wat ik bereikt heb. In mijn politieke pauze blijf ik mij inzetten voor gelijkheid. Ik hoop nog sterker terug te komen.”

De fractie gaat Hanneke missen en wenst haar veel geluk.

 

Foto: Henk Knoester