Raadsflits: GroenLinks blij met besluit Kulturhus

GroenLinks is blij dat na de raadsvergadering van 12 december de schop de grond in kan om de realisatie van het Kulturhus in Stompwijk vorm te geven. “Uiteraard baalt ook GroenLinks van extra kosten die daar gemaakt worden, maar dat neemt niet weg dat een kleiner Kulturhus wat ons betreft niet aan de orde is,” aldus fractievoorzitter Jeroen van Rossum. “Het Kulturhus moet er nu echt komen.”

Ook blij is GroenLinks dat in de discussie rond de governance van Avalex nu de volgende stap gezet kan worden. GroenLinks is blij dat wethouder Floor Kist daar een actieve rol te neemt in het bestuur van Avalex, en tegelijk de verschillende meningen uit de gehele gemeenteraad zoveel mogelijk meeneemt om orde op zaken te stellen.

Raadslid Henk Knoester was daarom dan ook meer dan verbaasd over de motie van afkeuring die het CDA indiende in de richting van wethouder Kist. “Ik vind dat beneden alle peil. Het college heeft er hard aan getrokken om alles op orde te krijgen. Wethouder Kist heeft ons uitgebreid uitgelegd wat er allemaal gepasseerd is in dit complexe dossier met veel partijen.” De motie van het CDA haalde het overigens niet.