Raadsflits: GroenLinks kritisch op detailhandelsvisie

Fractievoorzitter Jeroen van Rossum uitte tijdens de laatste raadsvergadering zijn teleurstelling over de behoudzucht in de detailhandelsvisie van VVD-wethouder van Eekelen. "GroenLinks vindt dat we de tijdsgeest niet moeten ontkennen. Deze visie probeert de winkels gevuld te houden door de boel wat aan te harken, maar er zijn simpelweg teveel winkels in de gemeente en in onze regio. We moeten daar eerlijk over zijn, en niet de illusie wekken dat de gemeente dat kan keren," aldus van Rossum.

Ook mist GroenLinks in de visie een focus op duurzaamheid en een inclusieve kijk op toegankelijkheid. "Dit college lijkt te denken dat je nergens komt zonder vier wielen, want alles gaat weer over meer parkeerplekken. Maar fiets en OV komen er bekaaid vanaf. Om nog maar te zwijgen over toegankelijkheid voor mindervaliden. Daar staat niks over in het stuk."

GroenLinks wil in aanloop naar besluitvorming over de visie graag in gesprek met het college om te kijken of men dichter tot elkaar kan komen. Van Rossum: "dit is een prima stuk om de oppositie wat ruimte te gunnen. Het zou elegant zijn als de coalitie openstaat voor verstandige inbreng van anderen."