Raadsflits december 2013: GroenLinks let op de kleintjes en is tegen verspilling!

In de raadsbehandeling kwamen diverse onderwerpen aan de orde. Het ging om grote en kleine bedragen. De reconstructie Stompwijkseweg gaat de gemeente de komende jaren meer dan 20 miljoen kosten….jarenlang is beleid om het zware verkeer te weren tegen gehouden. De weg is kapot gereden en nu mogen de inwoners van de gemeente er zo'n 250 euro per persoon aan bijdragen…! Tegelijk wordt er veel bezuinigd op wijkcentra en musea, niet onze keuze dat begrijpt u.
Ook de verbindingsweg naar het tuinbouwcentrum is niet onze keuze. Het tuinbouwcentrum Stompwijk kent nu 5 bedrijven, de toekomst is onzeker en de kosten van de weg zijn hoog.
De opzet van een gemeenschappelijke regeling Metropoolregio is een kakofonie van geluiden geworden. Besluit in de Tweede Kamer is nog niet genomen en intussen zijn er al zoveel aanpassingsvoorstellen uit de andere 25 gemeenten gekomen, dat wij tot de conclusie zijn gekomen dat het voorstel niet rijp is voor besluitvorming. Uitstel kan en is verstandig, zodat een nieuwe raad tot een verantwoord gezamenlijke opzet kan komen.De kosten zijn meer dan 200.000 euro per jaar, hoeveel wijkcentra/ sportvoorzieningen/ cultuurinstellingen zouden hiermee geholpen kunnen worden!
GroenLinks riep de gemeenteraad op tot sociaal beleid: Immers niet alle mensen kunnen aangesproken worden op hun kracht. Sommige mensen hebben “gewoon” zorg nodig Marktwerking is goed, maar helaas bekommert de markt zich niet om duurzaamheid en kwetsbaarheid.
We hopen  met u dat het nieuwe jaar goede verkiezingen worden gehouden en dat er een verstandige raad wordt gekozen. We wensen u fijne kerstdagen en alle goeds voor een goed en groen 2014!