Roze Borrel goed bezocht

Leidschendam-Voorburg, 17 september 2018 - De Roze Borrel van de GBLV/Gemeentebelangen, D66 en GroenLinks werd zondag goed bezocht. De Roze Borrel vond tegelijkertijd plaats met de opening van de foto-expositie RAGAZZI in Foto Atelier BW5. Arnout van Kooij, voorzitter COC Haaglanden hield een toespraak waarin hij beklemtoonde dat jezelf kunnen zijn ongeacht seksuele oriëntatie of genderidentiteit belangrijk is.

De fractievoorzitters van de drie organiserende partijen kijken tevreden terug op de Roze Borrel. Jacco van Maldegem (D66): “Als D66 staan wij voor iedere inwoner in onze gemeente. Wij vonden het daarom bijzonder dat het college geen Roze Borrel meer tijdens de Vlietdagen organiseerde. Door deze borrel hebben we als drie partijen laten zien dat iedereen zichtbaar zichzelf kan zijn en dat wij voor de LHBTI-gemeenschap in onze gemeente willen staan. Niet alleen door debat in de gemeenteraad, maar ook in de praktijk.”

 

Voor Jeroen van Rossum (GroenLinks) was ook dat de reden om gezamenlijk toch de Roze Borrel tijdens de Vlietdagen te organiseren: "Het is zonde om niet door te pakken op de laagdrempelige, positieve insteek die we de afgelopen jaren hebben gezien. Een roze borrel past daar goed in, maar biedt bovendien de ruimte om met elkaar te praten over wat nog niet gerealiseerd is. Net als het COC ziet GroenLinks bijvoorbeeld nog kansen om onnodige genderregistratie tegen te gaan. En als ik de levendige gesprekken op de borrel mag geloven, zijn we daar niet alleen in."

Frank Rozenberg (GBLV/Gemeentebelangen) sluit zich bij zijn collega’s aan: “Ik ben blij dat we met D66 en GroenLinks het initiatief van GBLV/Gemeentebelangen om een Roze Borrel te organiseren samen hebben opgepakt. Er was een prima sfeer tijdens de borrel, waarbij ik ook een paar aandachtspunten heb gehoord voor het LHBTI-beleid in onze gemeente. Ik ben erg benieuwd met welk actieplan het college in het najaar gaat komen om in 2018 nog activiteiten te organiseren.”