Ik werk als Communicatiespecialist en ben daarnaast druk bezig om de gemeente duurzamer en socialer te maken als commissielid en Digitale Media Manager voor GroenLinks Leidschendam-Voorburg. Ook heb ik de eer gehad om mee te werken aan ons prachtige verkiezingsprogramma. Daarnaast besteed ik mijn tijd aan het lezen van een boek (of tien), afspreken met vrienden, wandelen, lekkere dingen bakken of het kijken van een goede serie of film. Ook ben ik actief bij de oud-leerlingenvereniging van het Veurs Lyceum.

De afgelopen vier jaar heb ik al samen met onze fractie mogen zien dat er nog een hoop te doen is om onze gemeente nog mooier te maken. De komende vier jaar wil ik mij inzetten voor een gemeente waarin iedereen zich thuis voelt.

Iedereen verdient een fijne leefomgeving. Hiervoor is allereerst belangrijk dat iedereen een woning kan vinden. Dit is niet vanzelfsprekend, sterker nog we zitten op het moment in een wooncrisis. Veel starters, waaronder ikzelf, hebben moeite om aan een huis te komen. We moeten daarom structureel meer sociale woningen bouwen. Een fijne leefomgeving betekent ook: een omgeving met veel groen en veel ruimte voor fietsers en voetgangers. We moeten radicaal andere keuzes maken bij het inrichten van onze buurten. Dit is niet alleen beter voor de luchtkwaliteit, maar maakt je buurt ook fijner om in te wonen. 

In een gemeente voor iedereen is er geen plek voor discriminatie. Helaas is de gemeenteraad op dit moment geen goede afspiegeling van de samenleving en wordt niet elke groep evenveel gehoord. Daar moet verandering in komen. We moeten meer met mensen praten, in plaats van over mensen. Daarnaast wil ik niet alleen dat we meer naar mensen gaan luisteren, maar dat we ook echt stappen gaan zetten in een inclusieve en toegankelijke gemeente. Nog te veel delen van de gemeente zijn niet toegankelijk voor iedereen, zoals het openbaar vervoer of zelfs onze raadszaal. Dit moet én kan anders.

 

Onderwerpen:

  • Verkeer & Vervoer
  • Inclusiviteit
  • Communicatie