Ik werd geboren in Utrecht. Na omzwervingen door Amsterdam, Rotterdam en Den Haag kwam ik in Voorburg wonen voor de liefde. Ik voelde me hier snel thuis, want het is hier groener en rustiger dan in de stad, maar net zo gezellig, en goed verbonden met de rest van de wereld.

In mijn vrije tijd ben ik wetgevingsjurist op het ministerie van SZW en daarnaast probeer ik zoveel mogelijk tijd door te brengen met mijn gezin. We gaan graag naar buiten, op zoek naar bos, hei, duin of strand. Als er dan nog momentjes overblijven maak ik muziek, lees ik een boek of brei ik iets moois.

Voordat ik kinderen kreeg, was politiek niet mijn belangrijkste bezigheid. Ik was al lang actief voor GroenLinks, maar ik zag mezelf vooral als een betrokken vrijwilliger. Pas toen ik mijn eerste kind verwachtte, voelde ik me geroepen om zélf actief te worden als politicus. Iedereen wil het beste voor haar kinderen en voor mij betekent dat: dat ze een plek hebben in de wereld waar het veilig voor ze is, waar ze een toekomst hebben. En die toekomst, die hebben ze niet alleen. Die toekomst delen ze samen met hun buren, hun klasgenoten, hun collega’s en hun geliefden. Die moeten het dus ook goed hebben.

Daarom bouw ik mee aan een gemeente waar inwoners op durven vertrouwen. Aan een plek waar iedereen zeker is van een woning en van geld voor boodschappen. Zodat alle mensen zich vrij kunnen ontwikkelen. Ik werk aan een ontspannen samenleving, waar mensen weten dat ze gelijkwaardig zijn. Ik streef ook naar een toekomst met veel meer natuur, gewoon in de woonwijken. Veel meer gezelligheid op straat voor mensen die wandelen, voor kinderen die spelen, voor buren die elkaar ontmoeten. Ik verlang naar een gemeenschap waar vluchtelingen welkom zijn. En natuurlijk liggen in de toekomst op alle daken zonnepanelen. Wat mij betreft zijn dit geen dromen, maar plannen. Het is een kwestie van doen. Doet u mee? 

 

Onderwerpen:

  • Armoede
  • Zorg
  • Gezondheid