Na de middelbare school in Voorburg heb ik nog 1 jaar Rechten gestudeerd, maar het bleek al snel dat ik meer een hands-on persoon ben. Na verschillende omwegen, ben ik als administratief medewerker op kantoor terecht gekomen. Naast mijn hobby's: koken, bakken en handwerken besteed ik mijn vrije tijd aan gezellig samenzijn met vrienden en familie en zet ik mij in als mantelzorger. Helaas heb ik door het Raadswerk mijn Vrijwilligerswerk bij de Wijkvereniging op moeten geven.

In de bijna vier jaar tijd dat ik nu gemeenteraadslid ben, heb ik mij ingezet voor sociale woningbouw, het programma Sterk voor Noord, jeugdzorg, veiligheid voor vrouwen en ouderen. Trots ben ik op wat wij bereikt hebben als een kleine fractie: geen bezuinigingen op de sociale sector, dat mensen in de bijstand geen boete krijgen als ze eens boodschappen van een ander krijgen, het tegengaan van energiearmoede. Ook ben ik blij, dat de moties waar ik mij voor ingezet heb, flexwoningen voor statushouders en voor de aanpak van menstruatie-armoede, het gehaald hebben.

Toch zie ik nog steeds mogelijkheden om onze gemeente te verbeteren. Ook hier groeit 1 op de 10 kinderen op in armoede, is de eenzaamheid hoog en kan er nog veel gebeuren op het gebied van inclusie. Het gemeentebestuur mag wat vaker een (helpende) hand uitsteken naar haar inwoners.

Al woon ik al ruim 53 jaar in deze gemeente, ik ben de afgelopen tijd op plekken gekomen die ik nog niet kende en heb mensen leren kennen die zich voor meer dan 100% voor onze gemeente inzetten. Daarom zou graag nog eens 4 jaar raadslid worden, zodat we samen van Leidschendam-Voorburg een nog Groenere en Linksere, maar vooral een nog prettigere woonplaats kunnen maken.

 

Onderwerpen:

 

  • Financiën
  • Veiligheid
  • Sociale woningbouw
  • Arbeidsmarkt